Dneska je to týden, kdy 18 zastupitelů Prahy 11 vyzvalo Pirátskou stranu ke spolupráci na konstruktivní koalici pro Jižní Město…

Piráti zatím reagovali pouze “prosbou” o týdenní odklad jednání. Tento týden férově věnovali HPP11 – vítězům voleb, aby zkusili oni najít koaličního partnera. Respektuji to.

My jsme, ale nelenili. Tento týden jsme se vícekrát sešli jako klub ANO, ale i ve formátu našeho trojbloku ANO, TOP-STAN, ODS. Po tomto týdnu mohu konstatovat, ze náš trojblok je perfektně funkční, jednotný a s prakticky úplnou shodou ve všech hlavních tématech v oblastech investic, dopravy, územního rozvoje a školství.

A samozřejmě úřad a radnice jede dál. Náš starosta Petr Jirava a celá rada maká až se z nich kouří. Řešíme rozpočet, poslali jsme do tisku další číslo Klíče. Posunuli jsme realizaci Starochodovské školy, vyhlásili 2. kolo soutěže na stavební firmu na rekonstrukci Ubytovny Sandra. Sehnali jsme dalších 60 milionu Kč na probíhající investice. Prostě se nedá nic dělat🤷‍♂️, dokud nebude vůle složit novou koalici a radu, musí ta dosluhujíci dál makat. Naštěstí s tím kolegové zatím problém nemají a jedou furt na plný plyn.

Přátelé přeji vám klidný a hezký sváteční 100letý víkend a věřím v pozitivní zprávy příští týden i z Prahy 11, že se nám podaří najít další subjekt k rozšíření naši “18tky”. 😉👍 my jsme připraveni jednat a makat pro všechny lidi z Jižnáku (nejen pro naše voliče;-)